Träna med barnen

Träna med barnen

Av av rnn.yqe.

Barn behöver röra på sig i sin vardag, men tyvärr är det inte alla som gör detta. Ett sätt att motivera barn till att röra på sig är att faktiskt ha träningen tillsammans med dem. 

Att tvinga barn till att träna kommer sällan att se positiva resultat. Det är viktigt att de får göra detta av egen vilja, även om man kan pusha på dem lite då man vet säkert att de klarar av lite mer. Man kan även ge dem mer ansvar i träningen för att de ska känna sig mer delaktiga. Detta kan vara att ansvara för ett stoppur så man kan se hur snabbt alla klarat av en aktivitet.

Kom bara ihåg att lyssna till barnen när de klagar och inte bara säga åt dem att bita ihop och göra mer. Försök istället att uppmuntra dem på bästa möjliga sätt eller hitta kompromisser i andra aktiviteter. Målet är ju att få dem att vilja fortsätta med dessa aktiviteter.

Rätt kläder och utrustning är också minst lika viktigt för barn som det är för vuxna. Och eftersom barn växer för fullt bör man kolla storleken på dessa med jämna mellanrum och köpa nytt när sakerna börjar bli för små.

Vill man själv få ut något av träningen och känner att det inte riktigt ger något när man håller barnens hastighet, som till exempel att springa, kan man göra så att man själv springer medan barnen får cykla. Det blir mycket lättare för dem att hålla samma hastighet och de får fortfarande röra på sig tillräckligt.

Precis som vuxna kan barn motiveras med mål. Ett tips är därför att både förälder och barn sätter upp mål med träningen och satsar på att nå detta. Att arbeta tillsammans mot gemensamma eller separata mål kan vara ett mycket bra sätt att motivera sig själv och varandra.