Tips till barnkalaset

Tips till barnkalaset

Av av admin

När det är dags för födelsedag är det ju många som har kalas på schemat. Men som många säkert har fått uppleva första hand kan dessa bli stressiga och involvera en massa sista minuten göra om man inte planerat lite i förväg. Här kommer några tips som förhoppningsvis hjälper var och en att arrangera ett lyckat kalas!

Inbjudningar

Är det mer än bara den närmaste familjen som ska närvara gäller det att vara ute i god tid med inbjudningar. På så sätt är det mindre risk att någon redan bokat in sig. Vill man göra något lite extra roligt med inbjudan kan man alltid skicka en e-inbjudan man designat själv.

Dekorationerna

Det är ju skönt att få upp dekorationerna innan kalasgästerna börjar anlända men det blir ju lätt stressigt om man väntar in i sista minuten innan man börjar. Ett tips är då att sätta allt i ordning precis innan man går och lägger sig dagen innan eller tidigt på morgonen därefter. Dekorationer hittar man helt klart störst utbud online idag. Tänk bara på leveranstiden då så att allt garanterat hinner komma.

Aktiviteter

Under ett kalas kan man antingen lämna allt helt öppet för alla att göra som de vill eller faktiskt ta och planera några roliga aktiviteter. Detta är helt och hållet upp till var och en att bestämma vad som passar bäst, men är man intresserad av att anordna någon rolig aktivitet finns det väldigt mycket olika man kan hitta på.

Mat och tilltugg

På kalas är det ju alltid förväntat att det finns något and snaska på. Beroende på när man har kalaset kan det ju också vara lämpligt att bjuda på något att äta. Lättlagad mat som varmkorv går ju praktiskt taget alltid hem, men det är alltid bra att höra med alla som kommer om det finns någon som har en eller annan matallergi och se till att planera därefter.