Tips för lördagskul

Tips för lördagskul

Av av Prof. Rachelle Carter DVM

Fredag kallas alltid för ”fredagsmys” då tanken är att man ska inviga helgen med att äta tacos, hälla upp lite chips och samlas som familj i soffan och titta på Fångarna på fortet eller Idol. Men det finns ingen riktig term för allt det roligare man kan göra på en lördag då man har en hel dag att fylla. Vi skulle vilja förslå att man börjar kalla det för ”lördagskul”. 

Badhuset

Båda vuxna och barn har roligt på badhusen. Bor man i ett mindre samhälle kanske badhuset inte har så många rutschkanor och liknande. Istället kan man träna på simning, ta med en boll som studsar på vattnet som man kan leka med eller helt enkelt tävla om vem som kan hålla andan längst.Har man tid att åka bil eller bor på rätt plats, kan man besöka de större badhusen som har rutschkanor och spaavdelningar så de vuxna också får det skönt och roligt. Det finns många bra badhus att välja bland, säkert ligger ett av dessa nära er.

Kalas

Varför inte anordna ett litet familjekalas? Eller bjuda in grannbarnen på lite festligheter. Man behöver inte planera så långt i förväg för att ställa till med fest. Festartiklar köper man lättast på nätet och får hem dem på bara en dag eller två. Man kan köpa hem temadekorationer eller produkter för dukning som passar barnens favoritfigur eller favoritfilm.Under kalaset behöver man inte ha så mycket planerat, man kan leka i snön eller spela fotboll tillsammans beroende på väder. Man kan göra en simpel fiskedamm med ett litet pris, hitta lekar på nätet eller försöka komma på en egen!

Skogsmulle

Om vädret tillåter ska man så klart försöka komma ut i friska luften. Åk eller promenera till närmaste skog och lär er och barnen mer om naturen. Här kan man också bjuda med fler barn om man vill.

woods

Innan man beger sig ut kan alla hjälpa till att göra i ordning en matsäck och kanske låna några böcker på biblioteket som berättar lite mer om vår svenska natur. Kanske är det hög tid att leta efter bär och svamp? Eller ska ni försöka identifiera djuravtryck och se hur många ni kan hitta?