Tillbringa tid i naturen

Tillbringa tid i naturen

Av av admin

Vi behöver vistas utomhus mer för att vi ska må bra och finns det ett bättre sätt att börja med detta än när barnen är små och se möjligheter istället för komplikationer. Ända från det att barnet är litet så kan man ta med sig det ut på promenader i vagnen eller i bärsele om man ska vistas i skog och mark.

Ta med dem ut på utflykter och fisketurer. även om de inte kan vara så delaktiga så mår de bra av den friska luften och ljuset utomhus. Gör det till en rutin, likt fredagsmyskvällarna så kan man ha lördagskul med barnen och låt den dagen följa med under hela uppväxten. Det spelar inte heller någon roll om man har barn i olika åldrar, de flesta aktiviteter i naturen passar alla. Det kan vara allt från att lära barnen om olika djur till att leta bär och svamp.

På vintern kan man växla mellan promenader, skidåkning, skridsko eller skoterturer och sommartid cykla eller bara vara ute och leka med dem. Det behöver inte alltid vara i skogen utan kan vara närmaste park eller en lekpark som barnen tycker om. Låt dem vara med och planera aktiviteterna och önska var sina lördagsutflykter och se framför allt av att njuta av tiden tillsammans med dina barn.