Ta hand om din partner som nybliven pappa

Ta hand om din partner som nybliven pappa

Av av admin

Att få en ny familjemedlem kan vara spännande på många sätt. Även om det är en underbar lycka, så kommer det utmaningar på köpet. Missförstånd kan lätt uppstå mellan de nyblivna föräldrarna.

För en nybliven pappa kan det vara svårt att hitta sin roll. Mamman har många gånger en mer självklar roll, vilket lämnar pappan lite utanför. Tänk på att det är en stor omställning för den nyblivna mamman, och hon behöver återhämta sig ett bra tag efter förlossningen. Det finns mycket du som nybliven pappa kan göra för att hjälpa till och bli mer delaktig.

Enkla sätt för en nybliven pappa att bli mer delaktig

Först och främst, visa uppskattning och kärlek. Du kan ge en spontan gåva, fotmassage till trötta mammafötter eller en varm kopp te på kvällen. Te, choklad och hudvårdsprodukter är alla bra presenter, särskilt som många nyblivna mammor är så fokuserade på barnet att de inte unnar sig själva något som kan tyckas ”onödigt”. En nybliven utmattad mamma kommer garanterat uppskatta en present och lite extra tydlig kärlek.

Kom ihåg att prata med varandra. Var noga med att lyssna på vad din partner önskar få hjälp med. Kanske kan du som pappa ha lite extra ansvar för matlagning och disk ett tag. Om mamman ammar, går mycket tid och energi åt till det, och hon får mindre tid över för annat.

Kom ihåg att ta er tid för varandra

Mys, film, middag, sådant kan ni försöka tajma in när barnet har somnat. Kom ihåg och respektera att din partner behöver återhämtning och kanske inte har samma energi som vanligt. För att hjälpa till ytterligare så kan ni dela upp det så att ni kollar till barnet varannan gång. Du kanske kan gå upp för att poppa popcorn, hämta en filt eller annat som kan behövas.

Din partner kommer säkerligen minnas och uppskatta all kärlek och hjälp hon fått under den första tiden av anpassning, och du kommer få igen det genom ett mer harmoniskt förhållande och känna dig mer delaktig i din nya familj.