Ställ till med barnkalas

Ställ till med barnkalas

Av av admin

När barn fyller år är det ju traditionellt att fira med ett kalas. Men ett kalas är inte bara något som händer av sig själv. Det krävs planering i god tid för att få ett bra resultat.

Plats och tid

Innan man beslutar något annat gäller det att bestämma var och när kalaset ska hållas. Att fira den på rätta dagen är ett vanligt alternativ, men man kan även vänta med själva kalaset till helgen innan eller efter. På så sätt slipper man ju vänta på att skola och arbete ska avslutas. Väljer man sedan förmiddag kan det vara smart att planera för lunch, eller middag om man håller kalaset på eftermiddagen.

Inbjudningar

Inbjudningar måste skickas ut i god tid. Ju närmare inpå dagen man gör det desto större blir risken att andra är redan inbokade eller upptagna med annat. Se också till att informera om vilken mat och liknande som kommer att erbjudas. Är det någon som har en eller annan matallergi kan man be dem ta kontakt innan kalaset. Med lite tid över kan man även designa sina egna inbjudningskort.

Dekorationer

Ett barnkalas är inte komplett utan en massa festliga dekorationer. Ballonger är mer eller mindre ett måste, men man behöver inte bara satsa på de absolut vanligaste. Idag kan man även skaffa exempelvis ballongbokstäver och skriva ut födelsedagsbarnets namn med dem. Serpentiner är också perfekt och kommer i regnbågens alla färger. Planerar man att ha ett kalastema finns det även massa andra roliga saker man kan använda sig av.

Tårtan

Tårtan är höjdpunkten för många barn och det gäller att se till att det finns tillräckligt. Räkna alla svar som kommit in från inbjudningarna och hur stor eller många tårtor som behövs. Räkna dock alltid på att lite mer går åt för säkerhetens skull. Om någon som kommer har en allergi av ett slag eller annat gäller det ju att se till att det fortfarande finns en tårta de kan äta.