Planera första barnkalaset

Planera första barnkalaset

Av av Roger

Det är något speciellt när det är dags för det allra fösta barnkalaset. Ettårskalas är något väldigt speciellt och kanske väldigt speciellt om det är första barnet. Har man inte anordnat ett barnkalas tidigare så gäller det att kolla upp detaljer som måste vara med. Inte för att barnet i sig kanske kommer att påpeka något utan mer för känslan av ettårsfirandet.

Det kan bli ett så avancerat kalas som du själv orkar med att planera för. Som förstaårskalas så kanske man inte behöver lägga ner för mycket tid och energi för att ordna kalasen. Det blir roligare längre fram att hyra in rollkarlar och annat som barnen kan uppskatta. Det kan vara skoj att ha något form av tema på festen och du hittar allt du behöver på nätet för att skapa ett trevligt 1-års kalas. Blås upp lite ballonger och girlanger så är ni hemma.

Se till att skicka ut inbjudningar i god tid till släkt, vänner och de ni önskar bjuda in till detta kalas. Se till så det finns något både för de yngre och äldre barnen. Kanske ni kan planera några lekar att ha i bakfickan om syskon och andra barn vill leka något. Tårtan är ju fokuspunkten efter födelsedagsbarnet. Här gäller det att fixa en tårta som de flesta tycker om. Man kan med fördel baka flera sorters tårtor för att försäkra sig att det finns något till alla.