Pedagogiska leksaker

Pedagogiska leksaker

Av av admin

När man är bjuden på kalas så gäller det att hitta en bra present som passar barnets ålder och kunskapsnivå, det är inte alltid så lätt om man inte har barn i samma ålder eller umgås med barnet i större utsträckning. 

Färg och form

Ett bra alternativ är att köpa en pedagogisk leksak i present. Man kan säga att en pedagogisk leksak har som minst två olika funktioner, den ska vara rolig för barnet att leka med så att intresset kvarhålls samtidigt som den ska kunna lära barnet något. Det kan vara allt från färger och former till att lära barnet att läsa eller att räkna men även att hjälpa till med utvecklingen vad gäller syn, hörsel och rörelser.

Åldersanpassade leksaker

Ta reda på vad barnet tycker om och försök hitta en pedagogisk leksak som passar till intresset, det vill säga tycker barnet om hästar och djur så försök hitta ett pussel, byggklossar eller liknade med dessa motiv. Dessa former av leksaker används ofta av både förskolor och dagisverksamhet då de har en stor betydelse för arbetet med barnens inlärning och för att öva upp dess finmotorik. Det finns mycket att välja på och se till att det passar barnets ålder och framför allt att de är säkra för barnet att använda så de inte sätter något i halsen eller gör sig illa på något.