Pappatid

Pappatid

Av av admin

En pappa är precis lika viktig som en mamma för ett barn och av den anledningen är det bra om man försöker umgås med sina barn så mycket som möjligt redan när de är små eftersom detta stärker banden till barnen.

219793-father-and-daughterSom pappa ska man absolut utnyttja de pappamånader man har och ta chansen att vara hemma tillsammans med sina barn när de är små.

Den första tiden efter förlossningen är det naturligt att mamman är hemma, framför allt med tanke på amning och dylikt. När barnet blivit lite äldre, 6-8 månader, kan det vara läge för pappan att vara hemma lite med barnet. Ett bra tips kan vara att turas om att vara hemma med barnet. Kanske kan man köra några dagar var i veckan eller varannan vecka, beroende på vad som passar bäst.

Som pappa ska man som sagt ta chansen att vara hemma med sina barn eftersom när de fyllt ett är det oftast dags för dagis. Sedan rullar det på i en rasande fart med skolstart och dylikt och innan man vet ordet av så är det dags för studenten. Så ett tips till alla pappor, försök att få till så mycket pappatid som möjligt med era barn innan det är för sent.