Nya leksaker och pyssel hem

Nya leksaker och pyssel hem

Av av Prof. Rachelle Carter DVM

Att leka är en viktig och naturlig del av barndomen. Barn har i alla tider tagit hjälp av olika föremål för att främja leken, och ibland kan barnens lekhörna behöva en uppgradering. Att välja leksaker är dock lite av en djungel – men vad sägs om att få uppleva en smula barndomsnostalgi för egen del, samtidigt som du gör ditt barn glad?

Tidlösa klassiker

Ta en titt online för att hitta leksaker som aldrig går ur tiden. Du kan till exempel låta ditt barn samla på fina bokmärken, pyssla med klistermärken eller öva på koordinationen med jongleringsbollar. En klassisk jojo är lika rolig nu som då. Det är alltid härligt med en nostalgitripp.

Våga ta fram barnasinnet

Ibland kan det även vara kul för barnet med en vuxen som deltar i leken. När fantasin tar slut är det bra att ha en lista som inspiration. Ett annat säkert kort är att göra en skattjakt. Fixa fram en fin burk, göm en skatt inuti och rita slutligen en karta som barnet får följa. Ett uppskattat koncept som sällan slår fel, och som inbjuder till skratt för både stora och små. Man blir aldrig för gammal för att ha roligt tillsammans!