När barnet är fött

När barnet är fött

Av av admin

Äntligen kommer den dagen när graviditeten är över och man som pappa får hålla sitt nyfödda barn i sina armar för första gången. Det är dags att njuta av tiden som pappa och se till att barnet har allt den behöver.

Pysslet runt graviditeten är över och äntligen får du som pappa ta din del av ansvaret med barnet, även om man som pappa är engagerad när barnet ligger i magen så är det annorlunda att själv få bära sitt barn.. Man har alltid något nytt att lära sig allt eftersom månaderna går och bebisen växer sig allt större. Innan man åker in på BB så kan det vara bra att se till att man har spjälsäng eller vagga, bilbarnstol, skötbord, blöjor, barnvagn och första uppsättningen kläder klara. Ett babynest kan också vara en bra idé, då kan man ha barnet sovandes nära sig utan att vara orolig att det ramlar ur eller att man rullar över på barnet om man har det i dubbelsängen. Det finns även babyvakter med och utan kamera så du kan hålla koll på att ditt barn sover som det ska och inte vaknat.

Allteftersom tiden går så är det dags att investera i en babysitter, även en nattlampa kan vara bra att ha så man ser var man går om barnet vaknar på natten och ju äldre barnet blir så börjar det snart krypa och innan man vet ordet av så har det börjat dra sig upp och ta sina första stapplande steg och det är aldrig för tidigt att barnsäkra huset med barngrindar och säkra eluttag