Inköpslista till barnkalaset

Av av Prof. Rachelle Carter DVM

Barnets födelsedag står för dörren. Det ska bli stort barnkalas med ballonger, tårta, presentpapper, roliga hattar, popcorn, fiskedamm, filmvisning… Det är lätt att gripas av panik. Gör inte det. Ta del av vår enkla guide nedan för att skapa en inköpslista så att du i lugn och ro kan bocka av alla de viktigaste sakerna i god tid för din telnings stora dag.Kalas

Dekorationer

Dekorationerna är en otroligt viktig del i skapandet av feststämning. Ju grällare färger och pråligare grejer desto bättre. Ett kalas utan ballonger är i det närmaste otänkbar, därför bör ballonger stå allra högst upp på inköpslistan. Det finns en mängd olika typer, från vanliga enfärgade latexballonger till sådana med tryck – du hittar ett stort utbud på Internet. Välj något som födelsedagsbarnet tycker om. Har ni valt ett tema för festen bör ballonger, serpentiner och girlanger följa det temat.Även serpentiner brukar uppskattas och är förhållandevis billiga i inköp. Till dekorationer hör kanske även tallrikar, muggar och bestick. Många använder papperstallrikar samt muggar och bestick av plast, men vill man göra en mer ekonomisk och miljövänlig investering kan man införskaffa återanvändbara sådana. Då kan de användas även nästa år.

Mat

Tårtan är givetvis den allra viktigaste kalasingrediensen. Här kan du antingen beställa en på ett bageri eller baka själv. Gör det enkelt för dig genom att köpa ingredienser till en vanlig sockerkaksbotten samt grädde och lite frukt, det är basen. Glöm för all del inte ljusen. Förhör dig i god tid innan om huruvida ni tar emot några allergiker eller inte. Har du glömt att göra det så köp laktosfri grädde för att vara på den säkra sidan.Popcorn är enkelt att bjuda på som tilltugg. Dryckesmässigt bör du satsa på saft istället för läsk, lite nyttigare och enklare. Den enklaste maten att bjuda på är korv eller hamburgare, gärna vegetariskt alternativ för säkerhets skull. Till det behövs bara bröd, senap och ketchup och lite grönsakstillbehör. Vill du prova ett lite nyttigare alternativ så finns det i den här artikeln fullständiga instruktioner om hur du ordnar ett sådant. Kycklingburgare i miniformat blir till exempel en både rolig och nyttig lunch.Nu kan du åka och handla!