Hitta tid för varandra

Hitta tid för varandra

Av av admin

Alla som någon gång haft småbarn eller kanske har småbarn för den delen vet hur svårt det kan vara att hitta tid för varandra då det ofta är stressigt och mycket som skall göras och hinnas med. Dock är det viktigt att man försöka hitta tid till att umgås annars blir det lätt att det tär på relationen, något man absolut inte vill ska hända. Här kommer några tips på vad man kan göra för att hitta tid för varandra.

Ett bra tips är att försöka hitta tid för varandra i vardagen eftersom det oftast är då som livet är som allra stressigast. Lite beroende på hur små barnet eller barnen är kan det vara bra att försöka ordna med barnvakt så man får tid för sig själva, även om det bara handlar om en timme eller två.

Att gå ut och äta på restaurang, gärna mitt i veckan, är ett utmärkt sätt att komma iväg en liten stund och tänka på någonting annat en stund, även om det bara rör sig om en timme eller två. Dessutom blir man serverad mat vilket kan vara skönt eftersom man troligtvis annars oftast får stå vid grytorna själv efter jobbet.

Ett annat bra tips på en aktivitet man kan göra tillsammans är att träna ihop i form av så kallad parträning. Förutom att umgås får man även motion, vilket är viktigt framför allt om man har det stressigt i övrigt.

För att hitta de här små stunderna tillsammans kan det vara bra att man försöker planera in dessa i den mån det går, annars är det lätt att det inte blir av.