Gympa för det yngre gardet

Gympa för det yngre gardet

Av av admin

Om det finns mycket spring i benen på era barn så kanske gympa för det yngre gardet skulle vara en bra fritidsaktivitet. Det kanske är svårt att få tillfredsställelse för rörelse hemmavid och då kan det vara bra att hitta ställen där man kan få utlopp och få röra på sig tillsammans med andra.

Regelbunden gymnastik

Runt om i landet så arrangeras något som kallas för Flipkidz. Det är företaget Be Sporty som regelbundet under terminerna anordnar barngymnastik för de mellan 2 till 8 år. Ta en titt här på vilka platser och orter som de finns och om de inte finns på den ort som ni bor så kan de finnas i någon närliggande. De är mest representerade i södra delarna av vårt avlånga land men finns även på orter som Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå i norr. Leta upp det närmaste Flipskidz ni kan hitta och se om detta kan vara det alternativ ni letat efter.

Viktigt att vi tidigt rör på oss

Det är viktigt att vi tidigt får lära oss att det bra att röra på sig. Det kanske inte alltid behöver vara organiserad gymnastik utan istället för att alltid sitta inne med surfplattan så bör man ut och göra något fysiskt. Det kan alltid diskuteras detta med skärmtid och annat . Hur viktigt det är med fysisk aktivitet kan du läsa om här. Ju tidigare man börjar med detta desto bättre är det. Att få in en vana med rörelse i fokus är så mycket bättre för oss än att bara vara stillasittande. Inget ont om surfplattor och smarta telefoner, där lär man sig mycket men man får ingen motion av det.