Göra en porträttvägg av familjen

Göra en porträttvägg av familjen

Av av admin

Tavlor är ju något som pryder nästan alla hem i någon utsträckning och i en barnfamilj är det ju väldigt vanligt att sätta upp favoritbilderna av barnen och familjen i på väggen, i bokhyllor eller på andra ytor. Här tänkte vi tipsa om att gå steget längre och samla många fotografin tillsammans för att göra något större än summan av sina delar.

Först och främst kommer man ju behöva välja ut en passande vägg att göra detta på. Vardagsrummet och sovrummet är populära alternativ för fotoväggar. Den stora skillnaden är ju att om man sätter upp det i vardagsrummet kan ju alla som kommer på besök också få ta del av konstverket, men i sovrummet blir det kanske lite mer personligt och intimt.

Upplägget på porträttväggen är ju lite upp till var och en. Men är man lite osäker på hur man ska göra kan vi dela med oss av några tips:

  • Ett stort familjefoto i mitten och mindre foton av varje enskild familjemedlem runtikring. Kanske gärna så nära deras position i familjefotot som möjligt.
  • Ett familjeträd som kan uppdateras med nya foton som barnen växer upp. Kanske med ett större centralt foto och mindre foto runtikring.
  • Familjen genom årstiderna med vårfoton längst till vänster och vinter längst till höger.
  • En tidslinje där barnen är som yngst till deras nuvarande ålder. Har man gott om utrymme kan denna vägg lätt utökas som de växer upp.

Använd gärna olika storlekar och se till att hålla er till tavlor av riktigt hög kvalitet så kommer det bli ett mycket bättre resultat. Känner man för att använda ramar är det bra att hålla sig till en och samma stil, men lite variation finns det alltid plats för.