Fixa till i pysselrummet

Fixa till i pysselrummet

Av av Prof. Rachelle Carter DVM

De flesta med barn har mer eller mindre ett pysselrum. Vissa har tillräckligt stort utrymme och har kanske ett helt rum för endast pyssel, som familjen i Saxnäs. Medan andra som har mindre utrymme oftast tillägnar en del av ett rum till pyssel. Ibland är det välbehövligt att fixa till i pysselrummet, speciellt när bord eller hyllor har blivit skadade av allt pysslande.

Idéer på hur du kan förnya pysselhörnan

Det finns många sätt du lätt kan förnya pysselhörnan, utan att faktiskt behöva köpa nya möbler.

Mosaik med kakelplattor

När ditt bord har blivit skadat och inte ser snyggt ut längre, är det lätt att fixa till bordet med kakelplattor. Det kan du antingen göra med mosaikplattor eller kakelplattor. Till ett stort bord går det bra att använda sig utav kakelplattor med snygga mönster. På så sätt får du ett snyggt bord som dessutom kommer hålla länge.

Använd vaxduk

Ett annat sätt att täcka skador med, är att täcka över bordet med en vaxduk. En vaxduk kan du även med fördel använda redan innan det blivit några skador, för att skydda ditt bord. En vaxduk skyddar mot färgskador, repor och är lätt att tvätta av. Vaxdukar finns dessutom i olika färger och mönster. Köp hem en vaxduk retro eller kakelplattor för att snygga till i pysselrummet!