Få mer tid över

Få mer tid över

Av av admin

Endast cirka en fjärdedel av alla pappor tar ut den försäkringsrättsliga pappaledigheten. Denna snedfördelning könen emellan har skapat och kommer att fortsätta skapa debatter.

Nu är det i alla fall en grupp män som tar sitt ansvar och då bör detta uppmuntras så mycket som möjligt. Ju mer tid av ledigheten som verkligen kan ägnas åt samvaro med barnen, desto mer ökar livskvaliteten och ger denna period större betydelse. Kanske kan verkligt bra genomförda pappaledigheter inspirera fler män att följa i detta spår? Några säger att frågan inte handlar om pengar, men statistik pekar på att så faktiskt är fallet. Höginkomstkommunen Täby är en av de där flest pappor tar ledigt.

Mer vanligt med hjälp i hemmet

Tiden med barnen blir så mycket bättre om pappan verkligen kan ägna sig åt dem. Ett bra förslag är att begära städhjälp, det skapar frigjord tid. Sådana tjänster kan man få tag i via en superbra tjänst på nätet där man kan få hjälp med hemstäd. Billigaste och bästa firma får man tag på genom att registrera sig och lägga upp sina önskemål där. Genom att städningen inte påverkar kan planering och organisation av fritiden schemaläggas utan onödiga avbrott.

Det är vanligare än man tror att anlita städhjälp nu för tiden. Detta var förr reserverat för de bemedlade, men med dagens situation med skatteavdrag för hushållsnära tjänster, har priset blivit överkomligt för de flesta. Testa Bidlay och kolla in resultaten med de bud som städföretagen lämnar. Man blir glatt överraskad.