Dra ned på utgifterna

Dra ned på utgifterna

Av av admin

När barn kommer in i bilden dyker det upp en hel del utgifter man aldrig haft tidigare. Medan en del andra utgifter går upp. Att kunna spara in lite pengar genom att dra ned på utgifterna är alltid välkommet och här tittar vi på några områden där det går att göra just detta.

Planera maten

Matkonton som växer ur kontroll är inte ett ovanligt fenomen. Men genom att göra lite mer planering kring maten kan man faktiskt spara in en bra slant. Och medan det är bekvämt att använda sig av saker som halvfabrikat är det också betydligt dyrare. Ta också gärna med mat när ni är ute och kör eller åker utflykter. Att regelbundet köpa måltider eller mellanmål i butiker och kiosker är en stor utgift.

Shoppa smart

Men det är inte bara maten som blir en större utgift. Allt annat man köper utgör också en betydelsefull del av hushållsbudgeten. Var därför noga med att leta bra priser och köp inte bara från första, bästa butik. Det är så klart mycket enklare att göra när man shoppar online. Och där kan man även hitta rabattkoder och liknande sätt att sänka kostnaderna, så länge man vet var man ska titta. Ett sista tips är att aldrig köpa på avbetalning.

Samåk mer

Samåkning gynnar inte bara familjens bankkonto, utan även miljön. I den utsträckning det är möjligt att samåka är det något väldigt positivt att satsa på. Detta är speciellt effektfullt för familjer där barnen har regelbundna aktiviteter som fotbollsträning eller liknande.

Samla lån

Lån är något vi alla har och det är inte ovanligt att man har lån på flera olika håll. Att samla dessa lån kan dock vara ett sätt att sänka utgifterna involverade något. Även om räntesatsen inte går ned är det fortfarande inbakade avgifter som kan försvinna när allt blir samlat hos en och samma långivare.